2011. április 26., kedd

Nyomi szerencsétlen utazásai : pontos leírás


Cselekmény 

A zavaros Szélvész Kikötőben él Nyomi, egy anyáskodó bálna, Lufi belsejében. Vígan és gondtalanul élnek, amikor egy nap minden megváltozik. Egy ágrólszakadt, buta Bütyök kapitány nevű lényre lelnek, s ő minden gaztettet megmutat Nyominak, egyelen céljával: meg kell találja a híres (ám valójában nem létező) Cukorka-szigeteket. Lufival sokszor összevesznek, mivel a bálna szerint csak ő tudhatja mi a jó drága kicsikéjének.

Főszereplők 

Nyomi (Thurop Van Orman)
Nyomi egy nyughatatlan, kalandvágyó fiúcska, akit Lufi, a beszélő bálna nevelt fel. Lufi figyelmeztetései ellenére Nyomit teljesen megbabonázzák Bütyök kapitány történetei, és azt tűzte ki céljául, hogy egy valódi kalandorrá váljon. Angol neve: Flapjack.
Bütyök kapitány (Brian Doyle-Murray)
Bütyök kapitány egy vén tengeri medve, aki azt állítja, hogy nála nagyobb kalózt még nem hordott a hátán a Föld. Véget nem érő, nagyotmondó történetekben meséli el kalandjait, és állandóan zűrös helyzetekbe keveri Nyomit. Angol neve: Captain K'nuckles.
Lufi (Roz Ryan)
Lufi igazi tyúkanyóként védelmezi Nyomit. Nem kedveli túlságosan a nyílt tenger veszélyeit, inkább a Szélvész-kikötő védett vizeiben úszkál, de mindig kész Nyomi segítségére sietni, bármilyen bajba rántsa bele Bütyök kapitány. Angol neve: Bubbie.
Mentacukor Larry (Jeff Bennett)
Mentacukor Larry a Nyaloda fogadó kissé túlságosan is nyál/jas tulajdonosa. Ő az egyetlen ember, aki ki tudja elégíteni hőseink édesség iránti éhségét, amikor pedig nincs a zsebükben cukorkáravaló, Larry a Cukorka-sziget hollétével kapcsolatos megbízhatatlan hírekkel eteti őket. Angol neve: Peppermint Larry.
Dr. Barbár (Steve Little)
Egy rosszakaratú orvos, ki egyben fodrász is. Rendszeresen idegműtéteket végez, fodrászeszközei pedig nagyon élesek, veszélyesek. Folyton fura szörnyeket kreál, akik általában ellene fordulnak. Angol neve: Dr. Julius Barber.

Mellékszereplők

Boszorkány (Daran Norris)
Ez a szerencsétlen öreg boszorkány vezeti a Szélvész-kikötőt. Szinte természetfölötti érzékkel osztogatja a büntetőcédulákat, a legjobban azért szeret büntetni, ha valaki őrizetlenül hagyja a kikötőben a bálnáját. Angol neve: Dock Hag.
Nyolckarú Vili (Richard McGonagle)
Hét tenger réme, Nyolckarú Vili hatalmas tengeri szörny, akinek bálnákra, kalandorokra és főleg édességre fáj a foga, így ő a legnagyobb akadály hőseink Cukorka-sziget felé vezető útjában. Angol neve: Eight Armed Willy.
Csúszós Pete (Steve Little)
A kikötői masszőr. Rongyokban jár és nem borotválkozik. Nagyon éhes a pénzre és a cukorra. Angol neve: Slippery Pete.
Mr. Pénzeszsák
Szélvész kikötő leggazdagabb embere. Régen ő is kalandor volt.
Mrs. Pénzeszsák
Egy igazi úrihölgy. Nagyon buta, s ezt Bütyök és Nyomi gyakran kihasználja.
Piperkőc
Pénzeszsákék lakája. Férfi létére szépen van öltözve, s púderezett az arca, emiatt gyakran csúfolják.